söndag 17 januari 2010

Gottgottigottgott


300 g mörk choklad (70%)
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
4 1/2 dl brun farin
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g smör, rumstempererat
6 1/2 dl havregryn
ev 1/2 dl mjölk

1
sätt ugnen på 200 grader.
Grovhacka chokladen.
Blanda bikarbonat mjöl ochh salt.

2
Vispa äggen lätt, blanda därefter i farin strösocker och vaniljsocker. vispa. rör ner smöret
3
häll i havregryn och rör om ordentligt. tillsätt mjölblandningen och eventuellt kjölken om degen verkar torr. arbeta ihop degen snabbt
4
blanda ner chokladen. klicka ut kakor med hjälp av 2 skedat på en plåt med bakplåtspapper. grädda mitt i ugnen 12 -15 minuter. låt kallna på plåten
obs!
kakorna ska vara stora så ta en rejälklick deg till varje kaka tänk på att dom "flyter" ut i ugnen



1 kommentar:

Helena sa...

Hallå Erica!

Det här receptet måste jag prova, kakorna ser jättegoda ut!!

Ha det så bra!
Kramar / Helena