söndag 26 april 2009

Shit åxå........


Stadslagstränaren för Göteborg har ringt..Lisa kom med till lägret............!!!!!!!
Dom var ca 70 st som var kallade från början sedan har det minskat och minskat...Till Lägret i Halmstad är 20 kallade......Till Elitlägret senare blir 16 kallade....Alltså ska 4 bort efter lägret i Halmstad....Så chansen är ganska stor att komma med till Elitlägret om man tackar jag till halmstades lägret.....
Lisa blev jätteglad men samtidigt ledsen.....Vad ska man välja....... Nu går telefonen varm, det var 3 tjejer från Askim som belv uttagna.........
Bilden ovan är från en match i Gothia Cup 2008...Dom har sååå roligt ihop och skulle ha det underbart kul i Barcelona.........
Så här står det på Gothia Cup´s hemsida!!
Askims IK:s väg mot Gamla Ullevi

Tjejerna från Askims IK i Göteborg har ett tydligt mål med den här sommaren. Att vinna Gothia Cup. Med tanke på deras utveckling genom åren och deras resultat under 2008 känns det inte som ett orimligt mål.

Askims IK ligger i Askim en vackert område placerad utmed havet i södra Göteborg.
G15 från Askims IK kommer i sommar vara med i Gothia Cup för fjärde året i rad.
- 2006 var vi med för första gången säger Agneta Bogren som är en engagerad förälder i laget. Vi gick till A-slutspel och åkte ut mot ett spanskt lag. Det var första gången vi fick möta ett “riktigt” utländskt lag. Det var jättekul även om vi förlorade med 3-0 säger Agneta.
Laget de mötte då var San Gabriel.
Ett lag som det nu är dags att möta igen. I maj bär det nämligen av till Spanien på träningsläger för tjejerna i Askims IK och man har då kontaktat San Gabriel för en träningsmatch.- Vi ville åka på cup till Medelhavet men när vi började höra oss för fick vi hela tiden svaret att Gothia är den bästa cupen och att motståndet inte är så bra ute i Europa. Efter många tankar bestämde vi oss för att vi fick ut mer av ett träningsläger. Då kontaktade vi San Gabriel som vi mötte 2006! säger Agneta.

Skam den som ger sig och 2007 var det dags för Gothia cup igen.- 2007 var det fullt i vår egen åldergrupp (G13). Då chansade vi på att vara med i en ett år för gammal åldersgrupp, G14. Vi vann gruppspelet på full poäng! Fantastiskt tyckte vi om våra tjejer. Sedan åkte vi ut med uddamålet i 16-delen.

Askims IK:s G15 är ett riktigt kämparlag.
På deras hemsida kan man följa guld efter guld och silver efter silver i cuper och seriespel under år 2008.
Gothia Cup skulle inte bli något undantag, tjejerna laddade hårt inför sommaren 2008.- 2008 spelade vi i vår egen åldersklass, G14, i Gothia Cup. Vi satte upp ett högt mål “Ullevi gräs” och vi tog oss dit! Det var fantastiskt spännande då vi både i 8-delen och i semifinalen vann på straffar. I semin mot Benson Soccer från USA. Jättekul! Valhalla IP kokade! Vilka minnen turneringen gav. Otroligt!!

Det är omöjligt att missa Agnetas glädje och stora engagemang i laget och det verkar genomsyra hela Askims IK G15. “Vi är ett gäng glada tjejer som gillar att kämpa tillsammans på matcher och träningar.” Så inleder de texten om sig själva på sin hemsida. Där uppmanar dem andra tjejer att komma och provspela med laget.
Kanske ett vinnande koncept om man vill spela final i Gothia Cup i sommar.- Vi satsar igen 2009 i G15. Vi hoppas självklart att det går lika bra eller bättre än förra året. Vi satsar mot nya arenan Gamla Ullevi! säger Agneta.Svaret på hur de skall nå dit är enkelt.
- Vi tränar hårt och har kul, det finns inget annat recept.

Vi välkomnar Askims IK G15 till Gothia Cup 2009 och önskar dem lycka till i Spanien!

Inga kommentarer: